Tervetuloa espanjanvesikoiranarttu Caran blogiin.

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Leikkaus ja Gouhau



Moikka ja ihanaa kesää!

En ole kirjoittanut vähään aikaan, enkä aio sanoa "on ollut muuta tekemistä", koska ei ole ollut, vaan aion sanoa ettei huvittanut! No hups, miten nyt noin? En tiedä. Nyt kuitenkin kirjoitan!

Otsikosta voi päätellä jotain: Cara oli 1.6. sterilointileikkauksessa Mäntsälän eläinlääkäriasemalla. Aamulla tytskälle ei annettu ruokaa ja siellä asemalla se oli ihan peloissaan. No, vähän alkoi sätkyttää kun nukutuslääke annettiin ja viiden minuutin sisällä hän vaipui uneen. Toisesta etutassusta ajettiin muutaman sentin alalta melkein kaikki karvat tippaa varten ja maha ajettiin kaljuksi. Parin tunnin mittainen leikkaus meni hyvin, ja kun haettiin neitiä, se nukkui häkissä lämpöpeitto päällä, tötterö kaulassa ja side tippahaavan kohdalla. Caraa nukutti vielä 20 minuuttia herätteen jälkeen ja askeleet olivat epävarmoja. Haava oli liimattu kiinni, joten tikkejä ei ollut. Kotona Cara meni heti nukkumaan, eikä syönyt, juonut tai pisunut kun vasta seuraavana päivänä. Suoraan kupista se joi vasta viikon kuluttua.

Paraneminen on sujunut tosi hienosti, ja Cara on ihan oma itsensä - onneksi! Se on tosi reipas ja välillä sille pitää muistuttaa, että hei- sä oot vielä potilas! Toisaalta ruokahalu on kasvanut aikamoisesti :) Kauluri oli päässä 10 päivää.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla me mennään Caran kanssa Nurmekseen koiraleirille, jota varten se piti totuttaa häkkiin. Saimme suuren metallihäkin lainaksi ja totuttaminen alkoi uunituoreen luun heittämisellä häkkiin, josta Cara se pikku empimisen jälkeen sen haki. Tämä toistettiin ehkä 10 kertaa, ja tein myös läppäysharkkoja. Sitten se suljettiin häkkiin ja se on YÄK! Saa nähdä miten se sujuu leirillä...

Tänään yritin opettaa Caralle peruuttamista, mutta eihän siitä mitään tullut kun Cara vain tuijotti namia ja yritti saada sitä. Se taisi ajatella vain ja ainoastaan Elovena-muron rousketta suussa(uudet lempparit). Kaikki vanhat taidot ovat sentään tallella!

Mukavaa juhannusta kaikille !

T. Eve ja Cara

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No hyvää Juhannusta teillekin vaan :) T. Veera

ps. Miksi Caran pitää oppia peruuttamaan...?

Anonyymi kirjoitti...

Moi:)
Mikä on Gouhauleiri?